Mobiltelefonen er et redskab til at skabe social kontakt, og for mange børn er det hovedårsagen til, at man ønsker sig en mobiltelefon. Mobiltelefonen byder også på mange andre muligheder og underholdningsoplevelser som fx spil, kamera, videofunktion, musik og radio, lagring af musik og fotos, surfing på Internettet, mail, besøg på chatportaler og blogs.
 

Spil er sociale medier og omvendt

Spil er sociale medier - og omvendt. I hvert fald for de 7-12-årige. Det viser en undersøgelse foretaget af Medierådet for Børn og Unge og DR Medier.

more

Første mobil som 10-årig

OK at give børnene mobil som 10-årig - det svarer danskerne i en undersøgelse. kidsandmedia dk giver gåde råd med på vejen.

more

Tweens er stærke forbrugere

8-12-årige børn - de såkaldte tweens - er blevet en stærk forbrugergruppe, der iscenesætter sig selv, bl.a. gennem de sociale medier.

more

Smartphone stresser

En undersøgelse fra Syddansk Universitet af de 15-19-åriges mobilvaner viser en sammenhæng mellem et højt mobilforbrug og oplevelsen af stress og koncentrationsbesvær, skriver Politiken. Se mere her.

more

Smartphones giver museskader

Hver tredje dansker har oplevet smerter i håndled og tommelfingre ved brug af smartphones eller tablets. Det viser en ny undersøgelse fra Contour Design. Især de unge er i risikogruppen, og hvis vi ikke passer på, kan smerterne blive meget mere udbredte i fremtiden, lyder det fra ekspert.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Forældrebehov giver børn mobil

I dag får danske børn deres første mobiltelefon helt ned til seks år. Den største grund er, at forældrene har et behov for tryghed og derfor giver deres børn en mobiltelefon.

more

Stråling fra mobiltelefon

Ny undersøgelse omkring påvirkning af stråling fra mobiltelefoner lavet af det britiske Health Protection Agency viser ikke nogen direkte sammenhænge mellem stråling fra mobiltelefoner og sygdomme, skriver BBC d. 26. april 2012.. Læs mere her...

more

Hellere SMS end samtale

Børn og unge vil helst kommunikere med en SMS.

more

Medierådet for Børn og Unge

Medierådet for Børn og Unge står bag undersøgelser af børn og unges digitale mediebrug. Rådet har også undervisningsmarteriale om brug af sociale medier.

more