Tv-program bekæmper mobning

09.01.2013

Silas Holst blev mobbet i skolen. Nu lærer han i tv-programmet ”Silas’ opgør” andre unge at håndtere mobning.

Du kender ham måske som danser i TV2-programmet ”Vild med dans”. Kæk, dygtig og fuld af selvtillid. Men bag facaden er virkeligheden en anden.

(Billede: Silas Holst - foto af Karsten Hagelund - TV2)

For Silas blev udsat for massiv mobning allerede fra 0. klasse. Daglige tilråb som ”homo” og ”fede svin” medførte selvmordstanker.

Oplevelserne sidder stadig dybt i den 30-årige studievært, der nu bekæmper mobning i otte programmer på TV2. I ”Silas’ opgør” tager Silas Holst sammen med psykolog Anna Bjerre seks unge med på camps, hvor de skal lære at overskride deres egne grænser og derigennem få genopbygget deres nedbrudte selvværd og lære at tale højt om mobningen.

For det at tale højt om mobningen er første skridt til at bekæmpe mobning.

- Jeg kan ikke love dem, at de aldrig bliver mobbet igen, men jeg kan give dem nye måder at tænke på og klare sig på, og forhåbentlig gøre dem stærkere og i stand til at sige fra og i det hele taget bare tale om problemerne, siger Silas Holst.

Seneste opgørelse fra Børnerådet (2008) viser, at omtrent hver fjerde skoleelev er blevet mobbet inden for de seneste to måneder. Næsten hver tiende fortæller, at de er blevet mobbet mindst et par gange inden for den seneste måned.

Digital mobning foregår overalt

””Jeg tror ikke, jeg havde klaret det, hvis det var i dag, jeg blev mobbet, fortæller Silas. ” Der er ingen frirum, net-mobning foregår overalt – i chatforum, på portaler osv., det er skræmmende”. Selv oplever Silas Holst i dag, at han som en offentlig person, ind i mellem møder nedladende ytringer på Nettet.” skriver Net-mobning.dk i deres interview med Silas Holst. (Kilde: http://net-mobning.dk/silas-holst-dansen-blev-et-helle-fra-mobningen.html)

Del |

Tips en venn